Over ons

Schuldbemiddeling Nederland heeft een breed aanbod van financiële zorg en kan voor vrijwel iedere situatie een oplossing aandragen. De meeste mensen met financiële problemen helpen wij met schuldbemiddeling. In dat geval onderhandelen we met de schuldeisers over de sanering van de schuldenlast.

Het kan ook zo zijn dat iemand meer nodig heeft. Als iemand niet (direct) in staat is zelfstandig een traject van schuldhulpverlening te doorlopen, hebben wij de mogelijkheden iemand daarbij te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld via inkomensbeheer, beschermingsbewind, budgetcoaching of budgettrainingen. In deze gevallen zorgt die begeleiding ervoor dat een schuldregeling tot stand kan komen en met succes kan worden afgerond.

Wij voeren de werkzaamheden vaak uit in opdracht van mensen die zelf schulden hebben of van professionals die ondersteuning bieden aan deze mensen. Dat zijn bijvoorbeeld beschermingsbewindvoerders, inkomensbeheerders, werkgevers, budgetcoaches, gemeenten, deurwaarders en maatschappelijk werkers. Voor iedere groep professionals is sprake van een net iets andere aanpak, waarover wij meer vertellen op andere plaatsen op deze internetpagina.

Een andere groep mensen die wij helpen bij financiële problemen zijn ondernemers. Daarmee bedoelen we ZZP’ers, ondernemers met bijvoorbeeld een eenmanszaak en rechtspersonen in het MKB.

Om welke invalshoek het bij u ook gaat, als het over financiële zorg en de daadwerkelijke oplossing van financiële problemen gaat weten wij de weg.

Wilt u weten hoe wij werken en wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op. Kennismakingsgesprekken zijn kosteloos. Wellicht helpt zo’n gesprek u naar een oplossing via ons en anders helpen we u graag op weg met informatie en een advies.